|

Zomermarkt op Stad & Esch ook dit jaar weer een groot succes

Meppel – De zomermarkt op Stad & Esch was ook dit jaar weer een groot succes. Voor het tweede jaar op rij werd deze zomermarkt georganiseerd. Een markt waar heel Meppel en omstreken welkom was en waar de opbrengst, een kleine €1500,-, naar de Stichting ‘Arme Kant van Meppel’ zal gaan. De leerlingen hebben twee weken keihard gewerkt om verschillende producten te maken. In diverse workshops, gegeven door de docenten, werden onder andere bruisballen, kleding, natuurkunstwerken en zomerboeken gemaakt.

Daarnaast zijn de leerlingen allemaal op maatschappelijke stage geweest. Ze konden zelf een stageplek kiezen, zolang het maar een maatschappelijke bijdrage had. Van deze stage hebben leerlingen posters gemaakt en mensen konden hiervoor doneren. De leerlingen zijn langs hun grootouders geweest, hebben de wijk schoongemaakt of liepen mee op een basisschool.

De markt werd goed bezocht. Naast opa’s en oma’s, kwamen ook ouders, broertjes, zusjes en mensen uit alle windstreken naar de school. De leerlingen hebben zich goed gepresenteerd en een prachtig product neergezet. Als school zijnde, zijn ze dan ook erg trots op de prestaties van de leerlingen.