Wijzigingen in busdienstregeling in Drenthe

Drenthe  – Op zondag 15 december zijn de jaarlijkse grote wijzigingen in de dienstregeling van het openbaar vervoer doorgevoerd. Op zondag 23 februari voert Qbuzz nog enkele kleine wijzigingen door in de dienstregeling.

Een volledig overzicht van de wijzigingen en de dienstregeling is beschikbaar op de website van qbuzz.

Wijzigingen lijn 31 Hoogeveen – Ommen
Vanwege werkzaamheden in Balkbrug wijzigt de bediening van haltes in Balkburg en wijzigen ook vertrektijden van lijn 31. Deze wijzigingen zorgen er ook voor dat lijn 31 richting van Hoogeveen naar Balkbrug in Zuidwolde weer aansluit op lijn 34 naar Meppel. Tevens worden enkele ritten toegevoegd tussen Hoogeveen en Zuidwolde.

Extra late rit lijn 33 Hoogeveen – Coevorden
Op werkdagen gaat een extra rit rijden om 18:25 uur van Hoogeveen naar Coevorden. De huidige laatste rit vertrekt om 17:05 uur. Deze lijn rijdt niet tijdens vakantieperiodes.

Enkele ritten vertrekken iets eerder of later
Op enkele lijnen hebben spitsritten meer tijd nodig om op tijd langs de haltes te kunnen rijden. Dit geldt bijvoorbeeld voor de lijnen 26 Coevorden – Emmen, 27 Hoogeveen – Emmen, 75 Stadskanaal – Emmen, 160 Groningen – Eemshaven, 182 Drachten – Zernike en 189 Groningen – Drachten. In de avonduren en in het weekend wijzigen enkele vertrektijden op de Groninger Stadslijnen 8 en 9.

Tijdelijke compensatieregeling hubtaxi voor Lhee
Omdat buslijn 28 vooralsnog niet kan halteren bij Lhee, geldt op werkdagen overdag de compensatieregeling van de hubtaxi voor reizigers van/naar Lhee. Reizigers kunnen tegen het normale bustarief met de hubtaxi reizen tussen Lhee en busstation Dieverbrug en/of station Beilen. Meer informatie over deze compensatieregeling is beschikbaar via de website van Qbuzz.

Foto & Geschreven door Erik Smit