Wereldlichtjesdag in Meppel zondag 8 december

Zondag 8 december is het Wereldlichtjesdag. Overal ter wereld komen mensen samen om met elkaar alle overleden kinderen te herdenken. Om 19.00 uur steken wij bij De Poort (ingang begraafplaats) aan de Zomerdijk met elkaar kaarsjes aan om al onze overleden ‘stille’ kinderen te herdenken. De namen van de kinderen worden voorgedragen, steken wij een kaars aan voor alle kinderen die niet in het leven bij ons zijn, luisteren wij naar gedichten en muziek. Stil en soms onzichtbaar verdriet dat wij op deze avond samen delen.

Tijdens deze avond staan wij met elkaar stil om alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook zijn overleden. Baby’s, stil geboren baby’s, jonge kinderen, pubers of volwassen kinderen. Het zijn de kinderen die herdacht worden. Of het verlies recent is of jaren geleden, iedereen die zich verbonden voelt is op deze bijzondere avond van harte welkom. Herdenken van de overleden kinderen gebeurt door de ouders, broers, zussen, oma’s en opa’s, neven, nichten, vrienden zelf.

Vanaf 18.30 uur ben je welkom en om 19.00 uur steken wij de kaars aan, noemen wij de namen en vormt er een lint van licht en verbondenheid. Met elkaar luisteren wij naar live muziek, wij zorgen voor de kaarsjes en warme chocolademelk, koffie en thee. Toegang is gratis en wilt u een naam doorgeven die genoemd mag worden dan mag u de naam mailen annerie@kremeruitvaartzorg.nl of bellen naar 0522-245021.

Foto Ebel Zandstra