|

Van café De Buren naar Petit Café De Gieter in Meppel

Meppel – Vrijdagavond 19 april 2024 werd Petit Café De Gieter feestelijk geopend. Vorig weekend nam de oude eigenaar van café De Buren, Henk van der Velde, afscheid van zijn café. Marcel Haveman en Sandra Mulder, beiden tevens eigenaar van café Clouso, namen het stokje over.

Laatste weekend
Vorig weekend was het laatste weekend van café De Buren, welke feestelijk verliep. Op vrijdagavond speelden bezoekers het Kwak in de Bak toernooi. De winnaar van het toernooi kreeg een grote beker. Kwak in de bak is een spelletje wat vaak in café De Buren werd gespeeld. Henk van der Velde organiseerde hier vaak een toernooi voor, in samenwerking met een ander café. Vaak werd dit op zondagavond of maandagavond gespeeld met een drankje en de verliezer moest een rondje geven. Verder werd eens per maand op vrijdagavond een karaokeshow georganiseerd. Jan Spoor deed dit vroeger ook vaak.
Zaterdag 13 april was het laatste dag dat het café de naam De Buren droeg. Overdag kwamen allerlei gasten en oud-medewerkers afscheid nemen en ’s nachts werd het tijdperk van De Buren afgesloten met DJ Danny en DJ Henk. Daarna sloten de deuren voor een week, om het café te veranderen.

Feestelijke opening
Vrijdag 19 april om 18:00 uur gingen de deuren van het café weer open en kon de nieuwe naam Petit Café De Gieter gevierd worden. Familie, vrienden en horeca collega’s waren door Marcel Haveman en Sandra uitgenodigd om op de opening van het café te proosten. De eigenaren kregen veel cadeautjes, allemaal in het teken van de naam van het café.
De opening was groot succes. Wij wensen Marcel en Sandra namens het team van NuMeppel.nl veel succes.