|

“Van Alles Wat Meppel” op 20 april in Studio 2

Meppel – Passie voor live muziek heeft geleid tot het evenement “Van Alles Wat Meppel’’ in Studio 2. Joëy van den Berg (20) en zijn oom Han Spraakman (58) hebben hiervoor hun krachten en ideeën gebundeld. Als evenementenondernemer ontstond bij Joëy na de opleiding podium- en evenemententechniek het idee om samen met zijn oom een evenement te organiseren. Hij studeerde in 2023 af en dat was het moment waarop het idee bij hem begon te borrelen.

Zijn oom Han begon in zijn jongere jaren als discjockey met een eigen drive-in show, maar hield zich ook bezig met het presenteren van bijeenkomsten en jubilea. Tel daarbij op dat hij meer dan zeven jaar in het bestuur van Donderdag Meppeldag heeft gezeten en het is duidelijk dat deze samenwerking de heren op het lijf is geschreven.

Unieke live band in Meppel

In september 2023 werd in eerste instantie gedacht aan meerdere discjockeys. die via verzoekjes van de bezoekers moesten zorgen voor interactie met het publiek. Leuk, maar toch te simpel voor de heren. Meer uitdaging, in de vorm van een live band, dát is waar ze naar zochten.

Het brede netwerk van Joëy bracht ze op het idee om een unieke live band in Meppel neer te zetten. Van een lange zoektocht was geen sprake. Een simpel telefoontje met de bandleider van de band Melrose bracht het geheel direct in een stroomversnelling. Deze band is bekend van hun feestnummer “O” en ze waren één van de vaste gezichten van Donderdag Meppeldag.

De band was er dus snel. Nu nog een goede discjockey vinden voor de afwisseling van de band. Dat vergde meer tijd, maar het resultaat mocht er zijn. DJ Showcees, bekend van de radio 538 DJ’s on Tour, sloot zich bij de heren aan. Hiermee was een sterke line-up gegarandeerd voor de eerste editie van het evenement. Na een aantal positieve gesprekken met Studio 2 was de kogel door de kerk. Ze kregen officieel akkoord voor muziekevenement en daarmee kon het promoten beginnen.

Naamsbekendheid evenement vergroten

Inmiddels wordt op social media veel aandacht besteed aan het evenement ‘’Van Alles Wat’’. Onder andere op Facebook en Instagram worden volgers actief op de hoogte gebracht van muzikale festijn. Dit in combinatie met het ophangen van posters in heel Meppel, moet zorgen voor een gezellige avond in een uitverkochte Studio 2. Van Alles Wat Meppel’’ vindt plaats op zaterdag 20 april van 20.30 tot 02.00 uur in Studio 2 aan de Steenwijkerstraatweg 10 in Meppel. Iedereen van 25 jaar en ouder is hierbij van harte welkom.