UPDATE: woonboerderij in brand aan de Gemeenteweg in Staphorst

Staphorst – Donderdag aan het begin van de middag moest de brandweer van Staphorst uitrukken voor een brand aan de Gemeenteweg in Staphorst. Ter plaatse bleek dat het achterste gedeelte van de woonboerderij in brand stond. Er werd al snel opgeschaald naar grote brand en GRIP 1. Korpsen uit de omgeving, waaronder Meppel, De Wijk en Nieuwleusen kwamen naar de brand toe.
Bij de brand is asbest vrijgekomen, daarom is er ook een team Gevaarlijke Stoffen naar de brand gekomen. De brandweer adviseerde omwonenden om de ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten in verband met de rookontwikkeling. Tijdens de brand waren er mensen in de woning aanwezig, zij hebben gelukkig op tijd het pand kunnen verlaten en worden opgevangen bij de buren.
Volgens omwonenden brak iets na het middaguur de brand uit en schoten de vlammen al snel uit het dak. Volgens hen ging het heel snel en was het rieten dak binnen 10 minuten volledig weggebrand. Rond half 2 was de brand meester en begon de brandweer met inpakken. De woonboerderij brandde volledig af.