|

Update: Uitslaande brand in zorgcentrum Reestlaan in Meppel (Video)

Meppel – Maandagnacht omstreeks 01.45 uur werd de brandweer van Meppel opgeroepen voor een brand bij een zorgcentrum aan de Reestlaan in Meppel. Al snel bleek de brand uitslaand te zijn en werd er opgeschaald naar middelbrand.
Er zijn meerdere woningen van het zorgcentrum in de brand gegaan. Om 02.15 uur woedde de brand nog flink en was de brandweer druk met blussen. Er zijn meerdere ambulances en de hoogwerker van de brandweer aanwezig. Rond 02.30 uur is de traumahelikopter bij de Reestlaan geland, vermoedelijk zijn er gewonden gevallen bij de brand. Op dit moment was het sein brand meester al gegeven. Het nablussen heeft nog wel enige tijd geduurd.

De traumahelikopter is na zo’n 20 minuten weer teruggekeerd naar Groningen. Er zijn geen gewonden gevallen, slechts één persoon is gecontroleerd in de ambulance. De bewoners van het zorgcentrum zijn geëvacueerd en opgevangen in een grote zaal. De Officier van Dienst laat weten dat de bewoners van de woningen vannacht niet terug konden en op een andere plek in het gebouw terecht kunnen.
Het is nog niet bekend waar de brand is ontstaan, een onderzoek dinsdagochtend zal hierover duidelijkheid moeten geven.