UPDATE: Oproep aan de jongens die we nu nog geblurd laten zien: meld je bij politie in Staphorst

Staphorst – Op eerste kerstdag, zaterdag 25 december, tussen 00.00 uur en 04.00 uur, vernielde jij (NN1) een wegwijzer tijdens een samenkomst op de Stovonde aan de Oude Rijksweg/Gemeenteweg. Op beelden is te zien hoe jij in de wegwijzer klimt om daar vuurwerk aan te bevestigen. Nadat je het vuurwerk hebt vastgemaakt klim je eruit en daarna ontploft het vuurwerk. De schade? Bijna 4.000 euro.
Op nieuwjaarsdag werd er weer wat vernield in Staphorst. Ditmaal een verkeersbord op de rotonde aan de Gemeenteweg. Op beelden zien we dat jullie (NN2 en NN3) rond 01.30 uur vuurwerk vastmaken aan het verkeersbord. Jullie steken het aan en rennen daarna hard weg. Ook dit bord moest worden vervangen, omdat het totaal was vernield.
Dit soort gedrag is onacceptabel en we doen er dan ook alles aan om de verantwoordelijke op te sporen. Daarom tonen we hier jullie foto. Weliswaar geblurd, maar als jullie jezelf binnen 5 dagen bij ons melden, voorkomen jullie dat we de beelden herkenbaar op social media plaatsen.
NN1 jij mag dit nummer noemen als je je meldt: 2022059635.
NN2 en NN3: voor jullie is het dit nummer: 2022063717

Bij allebei deze vernielingen stonden veel toeschouwers. Was jij hierbij en weet je wie de verantwoordelijke is? Meld je dan bij ons. Dat kan eventueel ook geheel anoniem via Meld Misdaad Anoniem, op 0800 7000.