UPDATE: Flinke consternatie in Staphorst: groep jongeren belaagt pizzeria (Video)

Staphorst – Maandagavond liep een conflict tussen diverse jongeren flink uit de hand in het centrum van Staphorst. Zo’n tachtig jongeren wilden een klant in een horecazaak te lijf gaan. Dit vanwege een eerder conflict. De politie wist dit te voorkomen.

De jongeman waar het om draaide, beleefde angstige momenten toen hij in pizzeria La Plaza aan de Bergerslag zat. Een steeds groter wordende groep jongeren wilde verhaal bij hem halen. Volgens politiewoordvoerder José Albers hadden ze nog een appeltje te schillen met hem, vanwege een eerder incident.

De politie rukte massaal uit na de melding, die even na 20:30 uur binnen kwam, om deze vergeldingsactie te voorkomen. Ook een politiehond werd ingezet om de groep in toom te houden. Na wat ‘duwen en trekken’ slaagde de politie erin om de jongeman in kwestie veilig uit de horecazaak te halen en hem in een politieauto te zetten. “Daar werden her en der klappen met de wapenstok uitgedeeld”, aldus Albers.

Geen aanhoudingen
Gewonden zijn er gelukkig niet gevallen en ook arrestaties bleven uit. Eén van de jongeren kreeg een paniekaanval en werd door de politie geholpen. Ook de jongeman die uit de zaak werd gehaald werd niet opgepakt. Hij werd puur vanwege veiligheidsoverwegingen meegenomen.
Welk conflict er voorafgaand aan deze actie is geweest, kan de woordvoerder niet zeggen. De politie zal komende week uitzoeken wat de reden is van deze volkswoede.

Foto/Video Persbureau NuMeppel.nl