|

Tafel in de Tuin in Meppel-Noord (Foto’s)

Meppel – Een tafel in de tuin om gebruikte spulletjes een tweede leven te geven? Die kans grepen inwoners van Meppel-Noord geboden op 30 september met beide handen aan. Van 10.00-16.00 uur wisselden overbodige spulletjes en handgemaakte items veelvuldig van eigenaar. Gewoon vanaf de eigen achtertuin, oprit of voortuin van de deelnemende huishoudens.

Van tevoren maakten de deelnemers bekend welke spulletjes op hun adres ter verkoop werden aangeboden. Met een gevarieerd aanbod van onder andere babykleding, huishoudelijke spullen, boeken en sportmaterialen, was er voor een brede groep kopers volop aanbod.

Het concept Tafel in de Tuin is in het leven geroepen door Eva van Limburg en Birgit de Jong. Als liefhebbers van rommelmarkten zagen ze de meerwaarde van het verkopen van overbodige inboedel vanaf eigen terrein. Niks auto’s volladen, maar gewoon een tafel buitenshuis neerzetten en daar de verkoopwaar uitnodigend presenteren.

De eerste editie werd gehouden in 2019 en deze manier van rommelmarkt houden is onverminderd populair bij de Meppeler muggen.