Sportgala Meppel Meppel kiest haar sporttoppers (Foto’s)

Meppel – Ariane Hartono, Harjkan Visscher en de A-junioren van DOS’46 werden afgelopen donderdag de winnaars van het Sportgala Meppel, dat donderdag in schouwburg Ogterop plaatsvond.
Tennister Ariane Hartono uit Meppel werd Sportvrouw van het Jaar. Ze heeft aansluiting gevonden bij de wereldtop en kwam recent nog uit op de Australian Open. Ze verblijft in Amerika maar kwam wel digitaal in beeld op het Sportgala.
Korfballer Harjan Visscher werd Sportman van het Jaar. Met het Nederlands team werd hij vorig jaar winnaar van de World Games. De A-junioren van DOS’46, nationale titel bij het veld korfbal, kregen de meeste stemmen en werden verkozen tot Sportploeg van het Jaar. De overige prijzen die werden uitgereikt waren die van de sporttalenten. Die gingen naar shorttracker Djoeke Schmitz, tennisser/padeller Daan Jans en motorsporttalent Gijs Huisman. Inline skater Arjan Smit werd opgenomen in de de Arend Middelveldt Eregalerij. Vrijwilliger van het jaar werd Jeanne van Belkom van het Circus Okidoki. De vitaliteitsprijs ging naar de sportvereniging voor en door lichamelijke gehandicapten De Zwerfkei. Zij ontvingen een cheque uit handen van wethouder Jeannet Bos. Muzikale intermezzo werd verzorgd door Sheila, haar band en danseressen. Acrogymnasten Rik en Aimée lieten spectaculaire oefeningen zien op toneel. Marijn de Vries was de gastvrouw die de onderdelen van de avond vloeiend aan elkaar praatte. De afterparty in de foyer was minstens zo interessant als netwerkevenement en ging door tot in de kleine uurtjes.

RTV Meppel/ foto Leo de Harder