PvdA vraagt in Tweede Kamer aandacht om sluiting van spoedeisende hulp van ziekenhuis in Meppel

Meppel – Bestaat er het risico dat nachtsluiting van de spoedeisende hulp betekent dat ook patiënten wegstromen naar een ander ziekenhuis met vergaande financiële gevolgen voor het betreffende ziekenhuis in Meppel?”, vraagt Tweede Kamerlid Julian Bushoff namens de PvdA zich af. Die vraag heeft hij nu gesteld aan minister Ernst Kuipers.

Aanleiding is dat Isala deze maand de spoedeisende hulp vanaf 21.00 uur sluit. Het ziekenhuis in Meppel kampt met een tekort aan arts-assistenten. Daarom is de spoedeisende hulp deze en volgende maand alleen nog maar van 08.00 tot 21.00 uur geopend. De huisartsenspoedpost in het ziekenhuis blijft wel open.

Bushoff wil van de minister weten welke gevolgen dit heeft. Hij vreest dat de toegankelijkheid van zorg in Drenthe onder een steeds grotere druk komt te staan. “Gelet op de sluiting in 2012 van de afdeling verloskunde in het Isala-ziekenhuis in Meppel, in 2018 de afdelingen kindergeneeskunde en klinische verloskunde in Hoogeveen en recentelijk de spoedeisende hulp in Hoogeveen en nu dus in de nachturen in Meppel.” Hij vraagt welke gevolgen deze sluitingen hebben voor patiënten en de kwaliteit van de zorg in Drenthe.

Foto: stefan klomp