Politie vordert acht rijbewijzen in op A28, vier bestuurders staande gehouden bij Rogat

Zwolle/Assen – De politie heeft gisteren acht rijbewijzen ingevorderd op de A28 tussen Zwolle en Assen. De automobilisten waren op weg naar het TT-Circuit in Assen.

Een groep van vier automobilisten in sportwagens werd gelijktijdig aan de kant gezet bij Rogat. Drie van de vier bestuurders bleek familie van elkaar. De gemeten snelheid kwam op 171 gemiddeld, pieksnelheden lagen hoger. De rijbewijzen van deze vier zijn ingevorderd.

190 kilometer per uur

De politie zag gisteren opvallend veel snelle en dure auto’s op de A28 te zien die onderweg waren naar Assen. Daar was een auto-evenement gaande. “Regelmatig vielen deze negatief op vanwege excessieve snelheidsoverschrijdingen”, schrijft de politie. “Snelheden liepen soms op tot wel 190 kilometer per uur waar 100 is toegestaan.”

Van drie automobilisten die tussen de 160 en 170 kilometer per uur reden is ook het rijbewijs ingenomen. “Een 23-jarige automobilist die niets met het evenement in Assen had te maken, maakte het ook bont”, aldus de politie. “Met 160 kilometer per uur reed hij over de A28 bij Zwolle en negeerde tijdens inhalen drie keer een rood kruis, gaf geen richting en droeg geen gordel.” Deze automobilist heeft drie boetes gekregen, is aangemeld bij het CBR en is zijn rijbewijs kwijt.