Politie houdt 41 jarige Hoogevener aan in onderzoek zaak: zware mishandeling in Balkbrug

Hoogeveen – naar aanleiding van de aandacht die het opsporingsprogramma “Opsporing verzocht” onlangs besteedde aan de zware mishandeling die plaatsvond in Balkbrug heeft de politie
een 41-jarige man uit Hoogeveen kunnen aangehouden voor betrokkenheid bij de mishandeling.
Het slachtoffer werd op zondagavond 13 september 2020 zwaar mishandeld. Door twee vuistslagen verloor de man het zicht aan zijn rechteroog. Na meerdere operaties is nog altijd niet duidelijk of dit ooit nog goed zal herstellen.
Buurtbewoners hadden in een buurtapp hun zorgen onderling gedeeld, i.v.m. recente inbraken in de woonwijk, omdat er een groep scooterrijders zich ophield in hun buurt, waarop het slachtoffer ging informeren wat de intentie van de onbekende mannen was. Hierdoor ontstond er wat commotie bij de de mannen, die onder invloed van alcohol leken, en één van de scooterrijders haalde plotseling uit. Door twee vuistslagen op zijn gezicht verloor de man uit Balkbrug het zicht aan zijn oog.
Het landelijke opsporingsprogramma ‘Opsporing Verzocht’ besteedde aandacht aan de zaak. Na de uitzending kreeg de politie dertig tips binnen over de zaak, waardoor de man kon worden opgespoord.
De verdachte zit vast op het politiebureau in Zwolle en zal daar zeker nog drie dagen vast blijven zitten, zodat de politie de zaak kan onderzoeken.