Oranje wint kwartfinale, terrassen in Meppel weer afgeladen met publiek

Meppel – Zaterdagavond speelde het Nederlands elftal in de kwartfinale tegen Turkije. Rond 20.30 uur stroomden de terrassen van De Gieter, De Casteleyn en De Kansel al vol.
Om 21.00 uur was de aftrap van de wedstrijd. De bezoekers zaten al klaar met een hapje en een drankje.
Het elftal ging goed van start, maar al gauw zakten de spelers van Oranje wat in, waardoor Turkije wat meer de overhand kreeg in de wedstrijd. Het publiek op de terrassen begon de moed een beetje te verliezen. In de dertigste minuut van de wedstrijd kreeg Xavi Simons een gele kaart. In de vijfendertigste minuut wist Turkije het doel te vinden en maakte daarmee de 0-1.

Nederland deed haar best om weer terug te komen in de wedstrijd, maar wist niet te scoren in de eerste helft en daarmee gingen de elftallen de rust in met een 0-1 stand. In de tweede helft leek Nederland beter te spelen. Ondanks dat, wisten ze meerdere keren niet te scoren. De bal ging vaak net naast of over het doel. Uiteindelijk lukte het Stefan de Vrij om de bal in het doel te koppen. Vanaf de zeventigste minuut stond het 1-1.Niet lang daarna wist Cody Gakpo een duel vlak voor het doel te winnen en scoorde Nederland door een eigen doelpunt van Turkije.

Het publiek op de terrassen ging bij beide doelpunten volledig uit hun dak.
Toch werd de wedstrijd aan het einde nog spannend omdat Turkije vol in de aanval ging. Coach Ronald Koeman besloot spelers te wisselen en meer verdedigers in het veld te zetten.
Het lukte Turkije niet meer om nog te scoren. Na het laatste fluitsignaal renden alle spelers van Oranje het veld op, om te vieren dat Nederland in de halve finale van het Europees Kampioenschap voetbal mannen 2024 staat. Ook op de terrassen ging het publiek volledig los. Ze juichten, dansten en zongen. Het feest in Meppel ging tot in de late uurtjes door.

Bij meerdere cafés in Meppel was het mogelijk om de wedstrijd van Nederland te volgen. Murphy’s Pub zorgde ervoor dat zowel op het terras als binnen gekeken kon worden.
Maarten van De Kansel en Marcel van De Gieter zijn blij dat ze nog een keer het Oranjeplein kunnen organiseren. Op woensdag 10 juli speelt Oranje om 21.00 uur de halve finale tegen Engeland.