Opvallend busje gezocht na aantreffen lichaam van overleden 42-jarige man

Meppel – Op vrijdag 3 december is in een bungalow in Schoonoord (Drenthe) het levenloze lichaam aangetroffen van een 42-jarige man. De omstandigheden. waaronder de man is gevonden, zijn verdacht. Het overlijden van de man wordt door de politie nog nader onderzocht, maar er zijn geen aanwijzingen voor doodslag of moord. De politie zoekt in dit onderzoek naar een geel busje dat normaliter gebruikt wordt voor de begeleiding van wegtransporten. Het busje is onlangs nog gezien in het gebied tussen Meppel, Emmeloord, Dronten en Zwolle. De politie vermoedt dat iemand de man na zijn dood nog heeft gezien, maar dit niet bij de politie heeft gemeld. Vanwege deze verdachte omstandigheden heeft de politie een nader onderzoek ingesteld. Zo is er na de vondst van het lichaam forensisch onderzoek gedaan in de bungalow en is er met mogelijke getuigen gesproken.

Gele Mercedes Vito gezocht

Uit dit onderzoek is onder andere gebleken dat het slachtoffer gebruikmaakte van een bijzonder voertuig. Het gaat om een gele Mercedes Vito met oranje zwaailampen, een opvallende reflecterende striping en de opschriften “Convoi Exceptionnel” en “Schwer-transport”. Opvallend is ook dat een combinatie van beide borden op één bus niet vaak voorkomt. Omdat dit type busje gewoonlijk gebruikt wordt in de begeleiding van wegtransporten, heeft de politie verschillende bedrijven benaderd om te vragen of het slachtoffer bij hen in dienst was. Dit bleek niet het geval. Het vermoeden bestaat dan ook dat het busje niet (meer) door het slachtoffer voor transportbegeleiding werd gebruikt. Opvallend is ook dat dit busje ter plaatse en in de directe omgeving niet is aangetroffen. De politie is dan ook met klem op zoek naar dit voertuig en vraagt u om met hen mee te denken.

Tien tips: busje gezien
Naar aanleiding van een politiebericht over deze zaak heeft de politie inmiddels 10 tips ontvangen. Op basis van deze tips en onderzoek van de politie, is duidelijk dat de bus is gezien in het gebied tussen Meppel, Emmeloord, Dronten en Zwolle.

Weet u meer?
Heeft u zo’n geel transportbegeleidingsbusje zien staan op een locatie waar u deze niet standaard zou verwachten? Of staat een dergelijke auto sinds kort ineens op een plek waar u deze eerder niet gezien heeft? Dan komt de politie graag met u in contact. Hoewel het slachtoffer is aangetroffen in Drenthe, heeft hij geen vaste woon- of verblijfplaats. Wel is bekend dat hij zich vaak ophield in de omgeving van Rotterdam. Mogelijk is het busje dan ook in Zuid-Holland gesignaleerd. Heeft u informatie over dit busje of heeft u andere informatie die u met de politie kunt delen? Dan kunt u contact opnemen via de Opsporingstiplijn: 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

* Op de foto ziet u een dergelijk voertuig ter illustratie