Nijeveen feest in juni ‘net een beetje anders’

Nijeveen – De derde vrijdag van juni wordt normaliter het startsein gegeven voor de Feestweek Nijeveen. Een week vol met activiteiten en feestavonden voor jong en oud. In verband met de coronamaatregelen kan een feest van deze omvang dit jaar niet doorgaan. Toch heeft het bestuur van de Oranjevereniging niet stil gezeten en biedt het een alternatief programma aan. Van 19 t/m 23 juni zijn er verschillende activiteiten georganiseerd, van een rommelmarkt op eigen oprit, een online quiz tot een fietstocht door de omgeving.

Vlaggen en tuinversiering
Als verbondenheid met elkaar roept het bestuur, samen met de Dorpsvereniging Nijeveen, op in deze week volop te vlaggen met de Nijeveense vlag. De creatieve dorpsbewoners kunnen prijzen winnen door het versieren van de tuin. Een vakkundige jury maakt zaterdagavond een ronde om te bepalen wie de winnaars zijn. De mooiste versieringen leveren waardebonnen op die te besteden zijn bij de plaatselijke sponsoren.

Rommelmarkt en kofferbakverkoop
Eindelijk van de overbodige spullen af? Er wordt een rommelmarkt en kofferbakverkoop gehouden op zaterdagmiddag 20 juni. Tussen 13.00 en 17.00 uur kan iedereen zijn of haar rommel verkopen op de eigen oprit. Kort voor aanvang worden alle locaties, waar koopjes kunnen worden gescoord, gepubliceerd op de website.

Online Quiz via livestream
Het hele dorp thuis in actie tijdens de Online Quiz op de vrijdagavond. Een ludieke quiz voor teams via de livestream. Gedurende de gehele avond worden allerlei vragen gesteld en er worden live opnames gemaakt die heel het dorp kan volgen. Gezelligheid en plezier voor heel Nijeveen!

Fietsen en kleuren
Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd. De kleurplaten worden uitgedeeld op de scholen en moeten voor 18 juni worden ingeleverd. Ook hier zijn weer mooie prijzen te winnen. Op zondag staat een fietstocht gepland. Sportievelingen kunnen een route van 10 of 20 km fietsen in de omgeving. Onderweg zijn er opdrachten. De start is vanaf 13.00 uur op het feestterrein en de middag eindigt om 17.00 uur.

Kijk voor actuele informatie, voorwaarden en aanmelden voor de verschillende activiteiten op: www.oranjeverenigingnijeveen.nl

Foto’s Ebel Zandstra Nijeveen lIve 2019 & RTV Meppel.nl