| |

Nieuwjaarsborrel van Gemeente Meppel 2024 (Foto’s)

Meppel – Dinsdag 9 januari 2024 was het zover! De jaarlijkse nieuwjaarsborrel van de gemeente Meppel vond plaats. Als vanouds waren hierbij de burgemeester en zijn vrouw en alle wethouders aanwezig, die iedereen de hand schudden en een gelukkig nieuwjaar wensten. Ook de politie van Meppel en de brandweerchef van Drenthe waren weer van de partij. Om 19.30 uur kwamen de inwoners uit Meppel en Nijeveen binnenlopen en om 19.45 uur ging de zaal open. Klokslag 20.00 uur werd de nieuwjaarsborrel geopend door Rik en Aimee, die een mooie openingsact opvoerden. 

De aankondigingen waren in handen van Herwin van MEProductions. Hij heette eerst alle aanwezigen welkom. Het feestelijke gebeuren kreeg een bijzonder tintje toen Daphne begon te zingen onder begeleiding van zanger en gitarist Tim. Daarna was het tijd voor burgemeester Korteland om zijn nieuwjaarstoespraak te houden. Opvallend was de boodschap die de burgemeester gaf aan de inwoners van Meppel. Hij vroeg de aanwezigen om met elkaar in gesprek te blijven, als het gaat om onrust en voorvallen. Dit naar aanleiding van een toenemend aantal incidenten in het uitgangsleven. Door het gesprek met elkaar aan te blijven gaan, hoopt de burgemeester dat problemen onderling sneller worden opgelost en de druk op de handhaving en overheid afneemt.

Natuurlijk had de avond ook een positieve insteek. Er werd gesproken over het themapark dat mogelijk in Meppel wordt geopend. Korteland gaf aan dat de asielzoekersboot aan de Paradijsweg in april 2024 gaat verdwijnen. Na twee verlengingen vindt de burgemeester dat de inzet van Meppel voldoende is geweest. De toespraak van de burgemeester kon rekenen op een luid applaus van het publiek.

Een muzikaal optreden van dansgroep OXYGEN volgde en dat zorgde voor een losse sfeer in de zaal. Herwin kondigde hierna toneelvereniging Wakker Nijeveen aan. Zij spraken onder meer over het themapark en de uitbreiding van het station in Meppel. Er komt een perron bij en dat is goed nieuws. Scholieren en winkelend publiek worden met de uitbreiding op hun wenken bediend. Treinreizigers hebben het afgelopen jaar veel problemen ondervonden in Meppel. De hoop is met het extra perron gevestigd op een soepel lopend treinverkeer. Meppel moet hiermee weer een leuke en vooral uitnodigende stad worden.

Net voor het einde van de avond traden Daphne & Tim nog een keer op, waarna Herwin de avond afsloot. Hij bedankte iedereen voor hun aanwezigheid en nodigde ze uit voor een heerlijk hapje en drankje in de foyer. De finale was in handen van Rik & Aimee en OXYGEN, waarna ballonnen werden opgelaten. De aanwezigen kijken met een positief gevoel terug op de nieuwjaarsborrel Meppel 2024.

Foto: Arjan Tien – Persbureau NuMeppel