|

Nieuwe Boazbrug herstelt fietsverbinding in Meppel

Meppel – Het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) van de Gemeente Meppel heeft op 16 april het besluit genomen om een nieuwe stalen Boazbrug laten te bouwen. Hiermee wordt de hoofdfietsroute Oude Boazstraat-Centrum weer hersteld. Volgens planning is de brug voor de start van het vaarseizoen 2025 klaar.


Het bovendeel van de bestaande Boazbrug bezweek in februari 2023 en nu is de brug niet meer te gebruiken voor fietsers en voetgangers. De Boazbrug is belangrijk voor een veilige fietsroute vanuit en naar het centrum van Meppel voor inwoners van de Berggierslanden en de Koedijkslanden. De brug is ook onderdeel van de hoofdfietsstructuur uit het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan.
Nieuwe brug op lange termijn meest voordelig
Eerder gaf de gemeenteraad al akkoord op het investeringskrediet van € 900.000,- voor het realiseren van een nieuwe brug. Uit onderzoek van ingenieursbureau Westenberg bleek dat hergebruik van de nu aanwezige delen maar beperkt mogelijk is. De constructieve houten onderdelen en de mechanische onderdelen hebben nog maar een korte levensduur. Het vervangen van de brug door een volledig nieuwe stalen brug is daarom op lange termijn voordeliger.