| |

Natte maar geslaagde Sinterklaasintocht in Meppel (Video)

Meppel – Veel regen, heel veel regen. Vele paraplu’s waren te zien bij de kades. Om 13:00 uur kwam de Sint met zijn Pieten met 2 boten weer aan in Meppel. De kinderen stonden Sinterklaas bij de grachten vol verwachting op te wachten. Sinterklaas werd door heel veel kinderen welkom geheten.
Om 13.30 uur arriveerde de goedheiligman bij de Prinsengracht, waar hij van boord ging en werd begroet door veel kinderen. Ook de burgemeester en de wijkagent van Meppel Centrum stonden klaar om de Sint welkom te heten in Meppel. Na een kort welkomstwoord van zowel Bertus Roodhof en burgemeester Korteland, begon Sinterklaas aan zijn rijtoer door Meppel. De rijtoer eindigde op het Kerkplein, waar Jochem van Gelder Sinterklaas opwachtte. Jochem van Gelder zorgde voor een mooi feest op het Kerkplein. Hij zong, danste en deed spelletjes met de kinderen.
NuMeppel sprak met de Sint en hij liet ons weten erg blij te zijn weer in Nederland te mogen zijn en hij kijkt uit naar de komende 17 dagen in Nederland. De intocht was zeer geslaagd, ondanks de natte pakken van alle kleine en grote bezoekers. Om 15.00 uur was het feest op het Kerkplein afgelopen en ging Sinterklaas naar het Sinterklaashuis.

Voor meer foto’s van de gehele intocht van Sinterklaas, klik op de link om naar de evenementenpagina te gaan. Daar staan alle foto’s die zaterdagmiddag gemaakt zijn.