MSC zet ‘intelligente’ camera’s in tegen vandalisme

Meppel – Vanaf heden beveiligt voetbalvereniging MSC haar deel van sportpark Ezinge met zogenaamde terugkijkbeveiligingscamera’s. Een terugkijkbeveiligingscamera is het nieuwste snufje op het gebied van complexbeveiliging. Deze camera’s moeten een einde maken aan de steeds terugkerende gevallen van vandalisme.

Nieuwste snufje
De camera’s beschikken over opvallend heldere gezichts- en stemherkenning en wit licht ondersteuning voor perfecte nachtbeelden bij 100% duisternis. Daarnaast kunnen beelden ook maximaal twee maanden teruggekeken worden. Dit is de nieuwste ontwikkeling aan deze vernieuwde beveiligingscamera’s. In combinatie met vingerafdrukken die door vandalen achtergelaten worden, zijn de daders die op Ezinge vaker vernielingen aanbrengen op te sporen.
Arjan Jonkers meldt dat het plaatsen van de camera’s al direct resultaat geeft. Volgens hem zijn door dit technologische snufje de mensen die verantwoordelijk zijn voor de laatste twee vernielingen, nu ook duidelijk in beeld. ‘Ze krijgen tot maandag de kans zich te melden. Doen ze dat niet, dan melden wij ons bij de politie.’
In het eerste kwartaal van dit jaar is MSC al meerdere malen geconfronteerd met vandalisme. Als eerste toen onverlaten met tuinstoelen en vuilcontainers een kunstwerk in de middencirkel op het hoofdveld bouwden. Twee weken later diverse vernielingen op het terras, aan onder andere het terrasmeubilair aangebracht. Voor deze twee incidenten werden al tribunestoeltjes vernield, vuilnis in brand gestoken op het hoofdveld en brand gesticht op de tribune. MSC is niet de enige vereniging op het openbaar toegankelijke sportpark Ezinge die hinder ondervindt van vandalisme. Ook de collega voetbalverenigingen FC Meppel en Alcides en atletiekvereniging De Sprinter klagen.

In gesprek
Voorzitter Jonkers wil graag met het bestuur van MSC en de daders van het vandalisme in gesprek, voordat MSC de beelden openbaar gaat maken. ‘Het sportpark is openbaar. Dat betekent dat iedereen, dag en nacht, hier mag komen. Wij vinden dat ook helemaal geen probleem, maar wanneer er vernielingen worden gepleegd en overal rotzooi wordt achtergelaten natuurlijk wel. Daarom willen we ook graag in gesprek. De vandalen die bijvoorbeeld in maart actief waren op het MSC-terrein en dus duidelijk in beeld zijn, hebben nog een paar dagen tijd om zich te melden. Doen ze dat niet, dan gaan we in overleg met politie en justitie over hoe wij de beelden naar buiten gaan brengen. Ik roep de vandalen dus op zich maandag tussen 19.00 en 20.00 uur, voorafgaand aan onze bestuursvergadering, bij het clubhuis te melden. Dan gaan we in gesprek. Doen ze dat niet, dan gaan we een deur verder en in overleg met de politie. De keuze is aan de daders. Wij zijn alle vernielingen namelijk goed zat.’

Bron Msc