Mevrouw Grietje Luning Koninklijk onderscheiden in Meppel

Meppel – Woensdag werd tijdens een Bijzondere Gelegenheid een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt in Meppel door de Burgemeester, de heer R.T.A. Korteland, aan mevrouw Grietje Luning die zich gedurende vele jaren op een bijzondere wijze en in diverse functies verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving. De plechtigheid vond plaats in de Meppels inn te Meppel in aanwezigheid van genodigden en pers. Mevrouw Luning ontving de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Grietje Luning (1950, 73 jaar) is sinds 1998 bestuurslid van de werkgroep Nabestaan Na Zelfdoding Drenthe. Op 12 augustus 2003 is deze werkgroep omgezet naar een stichting. Deze stichting wil de opvang van nabestaanden, die een dierbare door zelfdoding hebben verloren, verbeteren en rouw “na zelfdoding” in de samenleving beter bespreekbaar maken. Mevrouw is ook betrokken geweest bij de oprichting van “Nabestaan Na Zelfdoding” in de provincies Gelderland en Friesland en is ook in die provincies nog jaren actief geweest als bestuurslid.

Van 1988 tot 1995 was mevrouw Luning souffleuse van de Drentse Vereniging Harm Smeenge Diepenveen.

Van 2000 tot 2003 en van 2015 tot 2021 is mevrouw voorzitter geweest van de vereniging Vrouwen Van Nu afdeling Ansen. Ze organiseerde grotere activiteiten zoals wandeldagen en muziekmiddagen voor leden.

Van 2003 tot 2014 was ze souffleuse van de Toneelvereniging De Boemerang en was daar eerste vervangster van de regisseur.

Tot slot was mevrouw van 2013 t/m 2014 als souffleuse bijzonder actief voor de Stichting Openluchtspel Ruinen.

RTV Meppel Cheryl Groen/ foto Daan Prest