Meppeler ondernemer koopt sponsorverplichtingen horeca over

Meppel – Een bijzonder gebaar in Meppel: laboratoriumleverancier Boomlab neemt eenmalig de sponsorverplichtingen van drie horecabedrijven over. Door verschillende lockdowns waren de bedrijven de afgelopen maanden vaker gesloten dan geopend. Bij andere bedrijven heeft de crisis juist nauwelijks nare gevolgen gehad. Dat geldt ook voor Boomlab, vertelt directeur Bertjan Boom. Hij wil daarom een gebaar maken naar zijn collega-ondernemers in de binnenstad. “Prachtige bedrijven als Herberg ‘t Plein, Eetcafé De Beurs en Stadscafé Oasis staan elk jaar klaar voor Meppel met sponsoring van verschillende verenigingen en evenementen”, vertelt Boom. “Dat is een belangrijke bijdrage. Daarom willen wij hen nu helpen. Zo blijft Meppel profiteren en snijdt het mes aan twee kanten.”

Voetbalclubs en cityrun
Jaap de Boer van Herberg ‘t Plein, Eduard Konijnenburg van Eetcafé De Beurs en Brigitte van Regteren van Stadscafé Oasis zijn blij met het initiatief. Ze gebruiken het om eenmalig de contracten met de Meppel City Run en de voetbalverenigingen MSC en Alcides door de laboratoriumleverancier te laten betalen.

Boom hoopt dat meer ondernemers, die geen hinder hebben van corona, zijn voorbeeld volgen. “Wat zou het mooi zijn als je elkaar op die manier kunt helpen. Samen voor Meppel.”

Foto Daan Prest – RTV Meppel.nl

Wij hebben toestemming van RTV Meppel om deze foto te mogen plaatsen.