|

Meerderheid Tweede Kamer wil flessenhals bij Meppel aanpakken

Meppel – De Tweede Kamer maakt in totaal 40 miljoen euro extra vrij om de ‘flessenhals’ op het spoor bij Meppel op te lossen. Alle treinen die naar het Noorden rijden, moeten via Meppel. Vaak zijn er storingen op het traject, gemiddeld negen uur per week. Het gaat om treinen van de NS die vanaf Zwolle door Drenthe naar Groningen en Leeuwarden rijden. De treinen tussen Zwolle en Emmen rijden over een ander spoor.

Inmiddels steunen ook NSC, VVD, BBB, D66 en JA21 het voorstel van de ChristenUnie, GroenLinks-PvdA en het CDA. Van het geld moeten onder meer een extra perron komen samen met snellere wissels, een aanpassing aan de overwegen tussen Meppel en Zwolle en een verbeterde stroomvoorziening voor de treinen. Eerder was er al 35 miljoen euro voor beschikbaar gesteld, maar er was nog 40 miljoen extra nodig.

Investeringen in het Noorden karig

Verschillende partijen vinden de investeringen in de infrastructuur in het Noorden te karig. Ook vanuit de provincies zelf wordt al lange tijd aangedrongen op meer geld voor wegen en openbaar vervoer.

De Tweede Kamer debatteert donderdag verder over de begroting van het ministerie van Infrastructuur. Dan wordt er ook gestemd.

Cheryl Groen (bron RTV Drenthe)/ foto Kyra de Lange

Tekst RTV Meppel Foto NuMeppel.nl