ME grijpt in bij illegaal feest in Dalfsen

Dalfsen – De mobiele eenheid heeft zondagnacht charges uitgevoerd om jongeren bij een illegaal feest bij het gemeentehuis van het Overijsselse Dalfsen te verjagen. In dit Overijsselse dorp was zaterdagavond een illegaal feest opgezet met een paar honderd jongeren. De burgemeester zag zich genoodzaakt om voor een deel van Dalfsen een noodbevel af te kondigen. Tijdens het feest traden twee artiesten op.
Volgens omstanders waren er deze avond plannen om in een andere schuur een feest te houden in dezelfde plaats. De gemeente had dit feest verboden. Vandaar dat, volgens de enkele bezoekers, besloten werd bij het gemeentehuis een feestje te bouwen. Via social media waren de mensen opgeroepen om naar het feest bij het gemeentehuis te komen en dat werd in groten getale gedaan.
Hoewel bij de eerste oproep van de politie een deel van de jongeren vertrok, waren er toch nog jongeren, de harde kern, die zich tegen de politie keerden. De mobiele eenheid heeft vervolgens ingegrepen en de jongeren met charges verdreven. De jeugd gooide met flesjes en stenen naar de politie. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Ook is nog niet bekend of er iemand is aangehouden.