|

Ladies Night in Luxor: Net als in de film in Meppel

Meppel – Woensdagavond 11 oktober vond de nieuwe Ladies Night plaats in Luxor. Dit keer konden de aanwezigen alvast de nieuwe film ‘Net als in de film’ bekijken. Luxor deed haar best de dames een leuke avond te bezorgen en zorgde voor Breezer Orange als welkomstdrankje. Verder stond er een kleine cosmeticastand en was DJ Juul ingehuurd om voorafgaand aan de voorstelling en tijdens de pauze lekkere, bij de film passende, dansmuziek te draaien. De film werd goed ontvangen en was zowel humoristisch als ontroerend.

Noortje Herlaar en Benja Bruining laten zich in deze film van hun muzikale kant zien. Net als in de film kan bestempeld worden als een musicalfilm, zoals Grease en Fame.
Annabel (Noortje) en Sander (Benja) lijken elkaars tegenpolen wanneer ze elkaar in de jaren ’80 ontmoeten op school. Wanneer ze samen spelen in de schoolband, vinden ze elkaar in de liefde voor muziek. Annabel droomt er dan al van een beroemde zangeres te worden later. Klasgenoot en producer in spé Olaf grijpt zijn kans om Annabel voor de neus van Sander weg te kapen en Annabel en Sander verliezen elkaar uit het oog.
Jaren later, in de jaren ’90, ontmoeten Sander en Annabel elkaar opnieuw en besluiten dan om samen met hun oud-klasgenoot Malcolm (Uriah Havertong) een eurodance-act te vormen, genaamd Three is a Crowd. Ze krijgen succes met hun act, maar vragen zich al snel af of ze wel gelukkig worden hiervan.

Er zijn niet veel Nederlandse musicalfilms en zo’n film is toch wel een risico. Gelukkig word je in deze film niet eens opgeschrikt door een lange uithaal die uit het niets lijkt te komen. Alle liedjes zijn feilloos in het verhaal verwerkt en dat maakt de ‘Net als in de film’ plezierig om naar te kijken.
Voor iedereen die de jaren ’80 en ’90 heeft meegemaakt is de film ontzettend herkenbaar. De getoupeerde kapsels, de blauwe oogschaduw, glanzende lippen en de muziek maken deze film een beetje een trip down memory lane. Samen met het handig gebruiken van Nederlandse hits uit diezelfde tijd, maakt dit een gouden combi en wordt de film een waa