|

Kickoff internationale Drenthe Cup op sportpark Ezinge in Meppel

Meppel – De Drenthe Cup is een internationaal jeugdvoetbaltoernooi dat elk jaar in Meppel wordt gehouden. Dit jaar vond het plaats op 18 en 19 mei 2024. Het toernooi wordt georganiseerd door de Stichting Inter Jeugd Voetbal Meppel in samenwerking met de voetbalclubs MSC, MVV Alcides en de scheidsrechtersvereniging regio Meppel.

In voorgaande jaren vonden de opening en sluiting plaats op de pleinen van Meppel. Vrijdag werd het toernooi geopend door de voorzitter Jille Ganzinga op de velden van het Sportpark Ezinge. Het welkomstwoord kwam van de loco burgemeester Jeannet Bos. Traditioneel speelde de Bazuin de volksliederen van de deelnemende landen. De prijsuitreiking vond dit jaar ook plaats op de sportvelden van Ezinge.

De Drenthe Cup staat bekend om zijn goede reputatie en trekt elk jaar zo’n 100 teams uit verschillende landen aan. Het programma naast het veld is ook belangrijk voor de Drenthe Cup. Voor de jongste jeugd wordt er altijd een disco georganiseerd en voor de oudere jeugd wordt er ook altijd wat georganiseerd.

De Drenthe Cup is niet alleen van belang voor het voetbal in de regio. Ook voor Meppel is het toernooi echt belangrijk. Veel buitenlandse teams leren zo Meppel en de regio kennen en zien ze wat de stad en omstreken te bieden hebben.

foto Leo de Harder (RTV Meppel)