|

Kevin Bodde, voor één dag geen agent maar ambulancemedewerker in Meppel

Meppel – Afgelopen donderdag 29 februari heeft wijkagent van Meppel Centrum, Kevin Bodde, een kijkje mogen nemen in de keuken van de ambulance in Meppel.
‘Wij zien elkaar vaak bij verschillende meldingen, van een aanrijding tot een reanimatie, maar wat doet de ander dan? Deze uitwisseling maakt het mogelijk om te kijken achter de schermen bij elkaar’, lichtte Bodde toe.
De eerste melding betrof iemand die pijn op de borst had. Na vele controles bleek het gelukkig allemaal mee te vallen en was er mogelijk een andere oorzaak voor de klachten.Vervolgens moest de ambulance iemand overbrengen van het Isalaziekenhuis Meppel naar het Hartcentrum in Isalaziekenhuis Zwolle. De patiënt was de dag ervoor binnengebracht, omdat deze was gevallen en letsel had aan de nek.
Tijdens het verblijf in het Isala Meppel kreeg de patiënt een hartinfarct, welke men moest behandelen in het Isalaziekenhuis Zwolle. Dit moest met spoed gebeuren. Bij aankomst in het ziekenhuis in Zwolle, werd het ambulancepersoneel en Kevin Bodde opgevangen door beveiligers. Zij zorgden ervoor dat de patiënt met spoed de benodigde behandeling voor een infarct kon krijgen. Uiteindelijk kwamen ze bij de behandelkamer waar de patiënt gelijk klaar werd gemaakt voor de katheterisatie.
Tijdens de katheterisatie mochten ze kijken hoe dit ging.
‘Dit was uiteraard met grote verbazing. Het was bijzonder om te zien hoe met de huidige technieken dit gedaan wordt’, aldus Bodde.

Uiteindelijk keerden ze weer terug gegaan naar de post van de ambulance. Het bleef rustig en de dienst zat er bijna op. Net op het moment van omkleden, kwam er een nieuwe melding binnen. De melding betrof een zware aanrijding van een vrachtwagen tegen een boom. De bestuurder van de vrachtwagen zou bekneld in zijn cabine zitten.
Ter plaatse waren de collega’s van Bodde van de politie al ter plaatse. Het was moeilijk om in de cabine te komen van de trucker. Het geschreeuw van de pijn die de bestuurder had ging door merg en been. Met heel erg veel bewondering zag Kevin Bodde hoe de ambulancemedewerkers te werk gingen. Ze bleven, ondanks de situatie, enorm rustig en stelde de bestuurder grotendeels op zijn gemak. Na vijf kwartier kon de ambulance vertrekken richting het Isala te Zwolle.

Kevin Bodde laat weten dat hij het fantastisch vond om mee te mogen draaien en achter de schermen te kijken.