Isala kampt met tekort aan arts-assistenten en sluit ’s nachts de spoedeisende hulp in Meppel

Meppel – De spoedeisende hulp van het Isala-ziekenhuis in Meppel is per februari ’s nachts gesloten. Het is een gevolg van een tijdelijk tekort aan arts-assistenten. De huisartsenspoedpost in het ziekenhuis blijft wel open.

De sluiting is in ieder geval voor twee maanden. De spoedeisende hulp is dan iedere dag geopend van 08.00 tot 21.00 uur. Met huisartsen, andere ziekenhuizen en ambulancediensten zijn afspraken gemaakt om in de nacht spoedzorg in de regio Meppel goed te regelen.

“We realiseren ons dat het vervelend is voor bewoners rond Meppel dat zij in februari en maart voor spoedzorg in de nacht moeten uitwijken naar een ander ziekenhuis. In de meeste gevallen zal dat Isala Zwolle zijn”, reageert Ina Kuper, lid Raad van Bestuur.

Landelijk tekort

“We zien helaas dat het aantal beschikbare arts-assistenten landelijk op dit moment laag is, waardoor we te maken hebben met een tekort aan dokters”, vervolgt ze. Daarom heeft het ziekenhuis besloten om de spoedzorg anders in te richten. Dat houdt in dat in Meppel de spoedeisende hulp ’s nachts gesloten is. “Als er weinig patiënten zijn”, vult Kuper aan. “We werken er hard aan om de spoedzorg in Meppel zo snel mogelijk ook ’s nachts weer aan te kunnen bieden.”

Het ziekenhuis zegt dat bewoners in de regio bij spoed in de avond en nacht gewoon hetzelfde moeten doen als normaal. Dat is de huisarts of huisartsenspoedpost bellen. Ze krijgen dan verdere uitleg. Bij een levensbedreigende situatie moet er altijd 112 gebeld worden.

Foto: Stefan Klomp