|

Herdenkingsconcert aan de Groenmarktstraat in Meppel

Meppel – Waar normaal gesproken het Herdenkingsconcert in de Grote Kerk in Meppel wordt gehouden, werd het concert van Stichting Joods Monument dit jaar gehouden in kerkgebouw. De Samenstroom aan de Groenmarktstraat. Behalve toespraken en een voordracht van stadsdichter Justin Westera werd er gezongen en muziek gemaakt door zangeres Anique van Büseck en pianist Coen Manche.
Anique wist met haar eigen vertolking van het nummer Remedy van Adele veel indruk te maken op het publiek. Haar spetterende optreden werd afgesloten met het nummer There with you, een eigen compositie van de Meppelse. Minstens zoveel effect had Coen Manche op de aanwezigen toen hij Debussy ten gehore bracht, en wel het La fille aux cheveux de lin.
Dat er veel inspanning is geleverd aan het vernieuwen van het repertoire werd duidelijk toen het Meppeler Mannenkoor begon te zingen. Dirigent Mannes Hofsink begeleidde het koor dat drie Jiddische zangstukken liet horen. Uiteraard geheel passend in de stijl van het Herdenkingsconcert. Het indrukwekkende nummer Tears in Heaven, van Eric Clapton, was één van de nummers die het koor evenwichtig voordroeg.

Tekst in opdracht van Numeppel.nl gemaakt door SCHRIJFTET