|

Harde knallen aan Randweg in Meppel

Meppel – In Meppel zijn op 21 en 22 november met regelmaat ferme knallen te horen. Militairen van 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte trainen hun vaardigheden in het Optreden Verstedelijk Gebied. Dit vindt plaats in het voormalig LTS-gebouw aan de Randweg.

Op het geknal kwamen direct veel belangstellenden af, waaronder scholieren die zeiden: “We hoorden het geknal in de klas. Een leraar dacht dat het vuurwerk was maar nu we hier komen kijken, zien we heel veel militairen.”

De pantserinfanteristen hebben het pand voor 21 en 22 november tot hun beschikking, omdat de oefening ook in de nacht gewoon doorgaat. Voor de militairen is deze locatie een unieke uitdaging. Van tevoren zijn zij niet binnen geweest. De ruimtes zijn voor hen dus onbekend.

Het beoefenen van Optreden Verstedelijkt Gebied is erg belangrijk. De kans is groot dat de locatie bij een echte inzet ook in een dorp of stad zal zijn.

Per groep trekken ze het gebouw door. Ruimte voor ruimte, verdieping na verdieping, kammen ze het gebouw uit. Dit met het doel de (oefen)vijand uit te schakelen.