|

Feestelijke opening fitnessruimte in De Snip in Meppel (Foto’s)

Meppel – Op 23 februari is feestelijk geproost tijdens de opening van fitnessruimte ‘’Snipfit’’ in woonvoorziening De Snip in Meppel. De Snip is een gezellige 24-uurs woonlocatie voor bewoners met een beperking. De woonvoorziening is opgezet door ouders van de bewoners. Iedereen woont hier op een bijzonder fijne manier in een royaal appartement dat van alle gemakken is voorzien. Met maar liefst drie woongroepen wordt hier voor iedereen een veilige en gezellige plek geboden. Toch was er nog ruimte voor verbeteringen, vond Karlyn van Dam, begeleidster van De Snip.

Zij heeft bedacht dat sporten onder eigen dak het wonen in De Snip nog leuker maakt. Met andere bewoners en begeleiders sporten, zonder de deur uit te gaan? Dat idee is omgezet in een concreet plan, dat samen met het bestuur van De Snip heeft geresulteerd in een fitnessruimte met professionele fitnessapparatuur en een bijzonder mooi verlicht naambord.

Dit alles was niet gelukt zonder de hulp van een sportschool uit Dieverbrug, die de fitnessapparatuur heeft geleverd en de inzet van een betrokken bedrijf uit Steenwijk, dat heeft gezorgd voor een naambord met ledverlichting. Het bijzondere naambord maakt de fitnessruimte, dat Snipfit is genoemd, hélemaal af.

De droom om sporten op elk moment van de dag in De Snip mogelijk te maken, is hiermee werkelijkheid geworden.