Dronken chauffeur belandt met volle vrachtwagen in kanaal [update] informatie

Wittelte –  Een vrachtwagen is vanochtend langs de Rijksweg bij Wittelte in de Drentsche Hoofdvaart terechtgekomen. De 26-jarige chauffeur uit Lemmer had te veel gedronken. De truck was geladen met dertig ton huisvuil.

Volgens omstanders belandde de Fries met zijn vrachtwagen in de berm, waar hij kantelde omdat de berm zacht was. Zo kwam de truck op zijn kant in het water terecht.

Te veel gedronken

De chauffeur is na het ongeluk door de politie verhoord. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek volgens een politiewoordvoerder dat hij meer dan één promille alcohol op had: ruim het dubbele van wat achter het stuur is toegestaan.

Het ongeluk gebeurde in de vroege ochtend. Een bergingsbedrijf en een kraanbedrijf zijn tot 13.00 uur bezig geweest de truck uit het kanaal te halen. Het huisvuil kwam daarbij in het water terecht. Dat wordt er door een ander bergingsbedrijf eruitgehaald. De verwachting is dat ze daar tot ongeveer 17.00 uur mee bezig zijn. De eigenaar van het transportbedrijf waar de chauffeur voor reed, heeft een nieuwe vrachtwagen gebracht waar het afval in kan.

De vrachtwagen die in het water lag, is op transport gezet naar de dealer. Volgens de eigenaar is de wagen, die een waarde heeft van een ton, total los. Er zijn gele schermen in het water geplaatst om ervoor te zorgen dat er geen olie en huisvuil verder in het kanaal stroomt. Voordat het bergingsbedrijf met de berging begon, heeft het al de diesel uit de tank gehaald.

Jan Berend Hooikammer van het bergingsbedrijf Hooikammer laat weten dat deze berging voor hen de kers op de taart is. “Er ligt niet zo vaak een vrachtwagen in het water. Dus dit is wel wat anders dan dat we normaal doen en alles wat anders is, is leuk.”

Op staande voet ontslagen

De weg is tussen Wittelte en Dieverbrug is de hele ochtend afgesloten geweest en naar verwachting aan het begin van de middag weer open. De chauffeur is inmiddels op staande voet ontslagen en moet zich mogelijk later voor de rechter verantwoorden.

Foto: Nudrenthe.nl

tekst RTV Drenthe