Drents Museum verwelkomt vanaf 1 juni weer bezoekers

Assen – In navolging van het besluit van het kabinet opent het Drents Museum op maandag 1 juni om 12.00 uur weer zijn deuren voor bezoekers. Om het verblijf zo veilig en verantwoord mogelijk te laten verlopen, treft het Drents Museum de nodige maatregelen en zijn er extra huisregels opgesteld.Het museum volgt hierbij de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. De ticketverkoop gaat vandaag (20 mei 2020) van start. Bezoekers kunnen uitsluitend via de website van het museum tickets kopen. Algemeen directeur Harry Tupan: ‘We kijken ernaar uit om vanaf 1 juni 2020 onze bezoekers weer welkom te heten. Achter de schermen maken we alles gereed voor de heropening, zodat ons publiek straks op een veilige, gastvrije en verantwoorde manier van onze prachtige kunst en cultuur in het museum kan genieten.’

Coronaproof
Het Drents Museum heeft inmiddels de nodige voorbereidingen voor een ‘coronaproof’ bezoek getroffen. De bezoekersstroom wordt gereguleerd door uitsluitend online tickets met tijdvakken aan te bieden. Om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen, zijn wachtstrepen en herinneringsstickers op strategische plekken aangebracht en is de maximale capaciteit bij de verschillende tentoonstellingszalen aangegeven. In een aantal ruimtes zijn looproutes aangebracht. Uiteraard zijn er extra hygiënerichtlijnen voor bezoekers en museummedewerkers. Zo zijn er transparante schermen geplaatst op de balies en in het café. Daarnaast zijn er dispensers om de handen te desinfecteren en wordt er gezorgd voor extra schoonmaak. Zie drentsmuseum.nl voor meer informatie omtrent de nieuwe huisregels, de ticketverkoop en de heropening van het museum.

Tentoonstellingen verlengd
Bezoekers van het Drents Museum kunnen straks weer genieten van een aantal tentoonstellingen, die in verband met de coronacrisis zijn verlengd. Zo is in de grote zaal nog tot en met 13 september 2020 de tentoonstelling Barbizon van het Noorden – De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950 te zien. De schilderijen van David Schnell, één van Duitslands belangrijkste hedendaagse kunstenaars, hangen nog tot en met 27 september 2020 in de Abdijkerk.

De indrukwekkende installatie Diasporalia van de Belgische kunstenaar Koen Theys en het intieme werk van Wout Muller zijn nog tot en met 13 september 2020 te bewonderen. Ook de Museumshop en Grandcafé Krul zijn weer toegankelijk voor publiek. In KINK, de tentoonstellingsruimte in De Nieuwe Kolk, presenteert het museum tot en met 27 juni 2020 de tentoonstelling Saskia Boelsums – Landscape revisited. Zie drentsmuseum.nl voor het volledige tentoonstellingsoverzicht.

Foto: Marcel J. de Jong – Assenstad.nl