De politie waarschuwing voor inbrekers

We wonen en leven weer in onze tuinen en op de balkons. We gooien massaal de deuren en ramen open om lekker te genieten van de zon. Dat is uiteraard heerlijk! Af en toe gaan we op pad. Alleen voorkom dat ongewenste gasten bij jullie naar binnen kunnen glippen. Nu onze zomervakanties er even anders uitzien dan we gewend zijn, is het wel handig om nog steeds dat extra oogje in het zeil te houden.

· Controleer voor vertrek altijd even alle deuren en ramen, ook op zolder. Draai de deur altijd op slot, ook als je maar even weg bent.
· Bel bij verdachte situaties altijd 112! Je kent je eigen buurt het beste, dus als je het niet vertrouwt, dan is dat niet voor niets.
· Tijdens de zomerperiode duurt het even voordat het donker wordt, maar zorg dat er een lampje brandt als je tot laat op de avond van huis bent. Stel bijvoorbeeld een automatische lichtschakelaar in!
· Heb je een achterom? Sluit de poort goed af en zorg voor verlichting in de tuin.
· Leg kostbare apparatuur uit het zicht, denk hierbij aan een laptop, iPad of telefoons.
· Heb je rondom het huis struiken staan? Zorg ervoor dat deze kort zijn, zodat het huis voor buren en voorbijgangers zichtbaar is, mocht er toch nog een raam openstaan.
· Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij je woning staan die het gemakkelijk maken om naar binnen te klimmen.
· Het verstoppen van een sleutel rond het huis, bijvoorbeeld onder de deurmat of achter de bloempot is al lang geen ‘geheime’ plek meer.
· Hang daarnaast geen adreslabel aan je sleutelbos. Mocht je de sleutelbos ooit een keer verliezen, dan is 1+1= 2 

Met deze preventietips kan je goed voorbereid van de zomer gaan genieten! Neem ook nog even een kijkje op politiekeurmerk.nl, zo heb je de laatste check- up gedaan voor de zomervakantie! (https://www.politiekeurmerk.nl/zomercampagne-inbraakpreven…/)