| |

Cees Bijl waarnemend burgemeester van Meppel

Meppel – Oud-burgemeester Cees Bijl (68) uit Emmen wordt per 19 juni 2024 waarnemend burgemeester van de gemeente Meppel. Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma zal hem op deze datum benoemen als tijdelijke vervanger van burgemeester Richard Korteland. Korteland, die per 19 juni burgemeester wordt in Almelo, zal tot 18 juni het ambt in Meppel blijven vervullen. Klijnsma heeft, in nauwe afstemming met een vertegenwoordiging van de raad en het college, een ervaren waarnemer gezocht. Ze is blij dat Bijl deze taak op zich wil nemen.

Cees Bijl is geen onbekende in Meppel en omstreken. Van 1998 tot 2001 was hij al burgemeester in Meppel. Daarna is hij 15 jaar burgemeester geweest in Emmen, waarna hij de overstap maakte naar de Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe. In 2021 ging Bijl met pensioen en direct daarna werd hij waarnemend burgemeester in Midden-Drenthe, tot september 2023.

Naar verwachting zal Bijl tot begin 2025 in Meppel blijven. Dit geeft de gemeente de tijd om rustig op zoek te gaan naar een nieuwe burgemeester. Na het zomerreces zal de zoektocht naar een nieuwe burgemeester beginnen. De procedure zal naar verwachting zo’n 8 maanden duren.

Foto Provincie Drenthe