UPDATE: Brand in oude Isalaziekenhuis in Meppel

Meppel – Maandagmiddag omstreeks 15:45 uur moesten de hulpdiensten uitrukken voor een gaslekkage in het oude Isalaziekenhuis aan de Hoogeveenseweg in Meppel. In het ziekenhuis is de opvang voor Oekraïners gevestigd. Het zou gaan om een smeulende fietsaccu, waarna 1 verdieping ontruimd werd. Kort na de eerste melding, werd er opgeschaald naar brand. Meerdere politieauto’s, de tankautospuit en de watertankauto van brandweerkorps Meppel zijn aanwezig. Verdere informatie is nu nog niet bekend, wij zullen dit zo snel mogelijk delen.

UPDATE: De brand ontstond door de accu van een elektrische fiets die aan de stroom stond. Tijdens het opladen is de accu gaan smeulen, hierdoor ontstond er flinke rookontwikkeling. De brandweer was snel ter plaatse en schaalde na een eerste inspectie op naar brand. 3 bewoners waren aanwezig op de verdieping tijdens het incident.
De accu is door de brandweer losgekoppeld en in een emmer water gelegd, waarna ze de emmer naar buiten hebben gebracht. De verdieping is daarna gecontroleerd en geventileerd, waarna de bewoners weer terug konden naar de verdieping. Er is nog niet bekend of er veel schade is, wel is de accu van de fiets total loss. Er zijn geen gewonden gevallen.