|

Bockbierintocht in Meppel luidt het herfstbockseizoen in

Meppel – Om het herfstbockseizoen op een ludieke manier in te luiden, werden horecagelegenheden in het centrum van Meppel verblijd met bierwagen en paarden. Elke deelnemende horecagelegenheid kon het eerste vat herfstbock direct in ontvangst nemen. Onder het genot van een heerlijk glas herfstbockbier vonden de nodige plichtplegingen plaats. Van beschonkenheid was geen sprake, want de op te lepelen tekst kwam op de juiste manier naar buiten.

Reden temeer om liefhebbers de maar liefst 9 verschillende bockbieren te laten uit te proberen. Over smaak valt niet te twisten immers. Elke horecagelegenheid had een eigen Nederlands bockbiertje in de aanbieding en bood dit vaak in combinatie met een bijpassend hapje aan.
Nu de dagen korter worden en de bomen de bladeren laten vallen, is het een heerlijk biertje om de herfst mee in te luiden. Ook de kleinere brouwers kunnen hun eigen brouwsel tijdens het bockbierseizoen presenteren aan de echte liefhebbers. Van zoet tot bitter en alle smaakvarianten die passend zijn voor het donkere bier, zorgt het lage alcoholpercentage ervoor dat volop kan worden genoten van het bockbier.