Bloemen Petersen bestaat 40 jaar: ‘Van iets kleins tot iets groots zien bloeien in Meppel.

Meppel – Sparen voor een jubileumvaas, prijzen voor wie verstopte tassen in het centrum vind, draaien aan het jubileumrat en allemaal oude foto’s van vroeger in de winkel. Bij Bloemen Petersen wordt groots uitgepakt. En dat is niet zonder reden. De bloemenzaak aan de Prinsengracht bestaat op 3 februari precies 40 jaar! “Ik heb het van iets kleins tot iets groots zien bloeien”, zegt eigenaar Herma Petersen. Ze werkt inmiddels 37 jaar in het familiebedrijf. De hele maand februari staat er een jubileumbus in de winkel. Daar kan je je kassabon indoen, waarmee je kans maakt op mooie prijzen! Zo wordt er onder meer 4 keer een jaar lang een boeket ter waarde van 25 euro verloot.

Stage

“37 jaar geleden kwam ik hier als stagiaire. Toen mocht ik de bloemen buitenzetten en ’s middags binnenhalen. Dat vond ik prachtig om te doen”, vertelt ze over haar begin bij de zaak. En ze vindt de werkzaamheden nog steeds geweldig. “Elke dag is het een feestje hier.” Er is in de loop der jaren het nodige veranderd. Boeketten bijvoorbeeld. Eerder was het nog zo dat de boeketten al waren samengesteld. “Konden klanten voor een bedrag een boeket krijgen, of twee of drie.” Nu worden die allemaal zelf samengesteld. Door klanten, of door Herma en het personeel zelf. “Ik noem ons wel bloemistkunstenaar”, moet ze lachen. “Er is voor ieder wat wils.”Wat niet is de veranderd is de locatie. De zaak op 3 februari 1983 startte aan de Prinsengracht en in datzelfde pand is de bloemenzaak nog steeds te vinden. “Ik heb zo’n beetje alle verbouwingen hier wel meegemaakt.”

Fleurige toekomst

Ze kijkt alvast even vooruit. “Dat we samen met alle ondernemers Meppel een stuk fleuriger mogen maken. Dat we Meppel nog mooier maken. In alle vormen.” Maar eerst wordt het jubileum gevierd. Eigenlijk is het te veel om op te noemen wat er allemaal gaat gebeuren. “Wacht even,” zegt ze terwijl ze naar de balie loopt, “ik heb het ergens opgeschreven. Ik wil altijd veel te veel doen”, moet ze lachen. “En dan wil ik het ook goed doen.

 

Tekst & Foto   Stefan Klomp