Bliksem slaat in in hoekwoning Jan Steenstraat in Meppel

Meppel – De brandweer van Meppel werd dinsdagavond opgeroepen voor een nacontrole aan de Jan Steenstraat in Meppel. Ter plaatse bleek bij een hoekwoning de bliksem te zijn ingeslagen op de zolder. Door de inslag is de aardlekschakelaar doorgebrand en daardoor is ook de meterkast zwartgeblakerd. Vermoedelijk zijn er meerdere apparaten gesneuveld door de inslag.

De brandweer is het dak op gegaan, om daar te controleren of er nog brand was. Met de warmtecamera werd er geen warmte meer waargenomen.
Volgens een buurtbewoner was er een vuurbal te zien, waarna een harde knal volgde. De bliksem sloeg niet alleen in de woning in, maar ook in een boom die naast het huis staat.
Door de inslag zijn in meerdere woningen de aardlekschakelaars in de meterkast uitgeschakeld. Gelukkig konden de schakelaars bij de andere woningen weer omgezet worden.

Na de controle van het dak is de brandweer weer teruggegaan naar de kazerne. De bewoners kunnen terug naar hun woning en moeten wachten op Enexis, om te kijken of de stroom weer hersteld kan worden. Het is nog niet bekend of de bewoners vanavond in hun woning kunnen slapen.