Bijzondere diplomering studenten Zorg bij Drenthe College Drenthe

Drenthe – Een groep studenten Helpende Zorg & Welzijn die werken en leren combineerden bij Interzorg kregen hun diploma op vrijdag 15 mei op een bijzondere manier uitgereikt.Via een drive thru op de parkeerplaats van Drenthe College Assen hebben deze studenten, in een aangepaste vorm, toch hun diploma officieel op zak.

Examens op een andere manier
De studenten hebben een opleiding van één jaar achter de rug met een bewogen laatste periode vanwege de maatregelen rond het Coronavirus. Zo konden was het afnemen van een aantal examens op school niet mogelijk. Stagebegeleiders, docenten en studenten hebben daarom met succes alles op alles gezet om de examens uit te voeren op de stagelocatie bij Interzorg.

Creatieve diplomering
De gebouwen van Drenthe College zijn vanwege de richtlijnen nog altijd gesloten, dus de diplomering was de volgende uitdaging. De oplossing lag op de parkeerplaats. Studenten kwamen via een vast schema met de auto naar school en stapten uit om hun diploma te tekenen. Vanuit de auto konden de gezinsleden van de student toch onderdeel zijn van dit bijzondere moment.

Toekomst
Met een diploma op zak aan blijven een aantal studenten werken bij Interzorg of elders. Ook gaat een gedeelte verder met een vervolgstudie door in het nieuwe schooljaar te starten met de opleiding Verzorgende-IG bij Drenthe College

DrentheCollege & Assenstad.nl