Bewoners krijgen sleutel van hun nieuwe woning aan de Nijeveenseweg in Meppel

Meppel – De eerste bewoners van de nieuwe woningen aan de Nijeveenseweg in de Nieuwveense Landen hebben hun sleutels gekregen. In november is daar de bouw begonnen van 32 sociale huurwoningen. Begin juni hebben alle bewoners een sleutel.

Van de 32 woningen zijn 5 woningen levensloopbestendig. Deze woningen zijn net iets breder en hebben de slaapkamer en badkamer op de begane grond. “Ook in Meppel is veel vraag naar sociale huurwoningen voor senioren. We zijn blij dat we deze woningen in de nieuwbouwwijk Nieuwveense Landen hebben kunnen bouwen. Zo ontstaat een diverse wijk met bewoners van verschillende leeftijden”, zegt Cor Kool, assetmanager bij Woonconcept.

Groen volgt

De leefomgeving wordt nog verder ingericht. Het groen wordt na de zomer aangeplant, dat heeft te maken met de beste planttijd. Niek van der Aa, projectmanager bij Trebbe: “De woningen zijn goed ingepast in de omgeving, nul-op-meter en comfortabel. Ik ben ervan overtuigd dat de bewoners hier hun woongeluk vinden en straks trots zijn op hun thuis.”

Tekst Stefan Klomp & Foto: woonconcept