Bad Hesselingen viert twee maanden lang feest in Meppel.

Meppel – Bad Hesselingen bestaat op de dag precies 30 jaar, in de huidige vorm. Het zwembad zit al 55 jaar op dezelfde locatie, maar het is 30 jaar geleden dat de laatste grote renovatie werd gepleegd.

Dat wordt ruim twee maanden lang gevierd. Zo mag vanaf 15 april tot 2 juli dagelijks iedere 30ste bezoeker gratis naar binnen en worden er 5 themaweken gehouden waarin het getal 30 centraal staat.

De eerste themaweek is van 8 tot en met 14 mei. Het thema is je fit zwemmen met banenzwemmen. “Daag jezelf uit door minimaal 30 banen per bezoek te zwemmen.” Andere themaweken zijn een wellnesweek, de week van aquasporten en doelgroepen, een kidsweek en een outdoorweek.

Stichting

Behalve dat het 30 jaar geleden is dat de laatste renovatie gebeurde, is het ook precies 30 jaar dat de Stichting Zwembad Meppel bestaat. Tegelijk met de grote renovatie van 1993 is de exploitatie van het zwembad overgegaan van de gemeente Meppel naar de stichting. Daarnaast is het 30 jaar geleden dat het zwembad is gestart met de meest duurzame vorm van energiedeling: het afnemen van restwarmte van Xella beton. Daarmee wordt het pand en het zwembad verwarmd.

Verouderd

Ondertussen is Bad Hesselingen toe aan een nieuwe renovatie. De rekening van het onderhoud is de laatste jaren gestegen. Er wordt gekeken naar nieuwbouw, een grote renovatie of vernieuwbouw. Bij dat laatste blijven de voorzieningen grotendeels intact, maar wordt er bijvoorbeeld een compleet nieuw dak op de voorziening gezet.

Tekst & Foto Stefan Klomp