|

Anique van Büseck zet letterlijk de toon tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Meppel

Meppel – Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst in Meppel wist de 16-jarige Anique van Büseck met haar zangkunsten diepe indruk te maken op de aanwezigen. Loepzuiver bracht ze twee van haar eigen nummers en twee bekende nummers ten gehore, waarbij ze afwisselend haar gitaar en keyboard erbij pakte. Van haar eigen nummers is zelf al eentje uitgebracht en op Spotify te beluisteren. Het Meppeler Mannenkoor en de drumband Lucifer Slagwerk uit Breda hebben waarschijnlijk nog nooit eerder met zoveel plezier in iemands schaduw gestaan. Chapeau Anique!

Schouwburg Ogterop vormde het toneel voor de nieuwjaarsbijeenkomst. Burgemeester Korteland mocht de belangstellenden eindelijk weer eens echt in de ogen kijken. Iets dat de afgelopen twee jaar niet mogelijk was door de maatregelen rondom corona.
De stijgende kosten die een ieder voor de kiezen krijgt, zijn niet mals. De burgemeester riep daarom iedereen op om oog te hebben voor een ander. In financieel zware tijden kan onbaatzuchtige hulp net dat belangrijke lichtpuntje zijn. Ook tolerantie werd in de toespraak genoemd. Leven en laten leven en dus niet continu kritiek leveren op een ander is de boodschap die werd afgegeven.
Zangtalent Anique van Büseck wenste alle aanwezigen een gezond, maar ook gelukkig 2023. Om haar woorden kracht bij te zetten werden kleurige ballonnen en confettikanonnen ingezet. Al met al een positieve start van 2023 voor Meppel.

Een van haar eigen nummers is “There with you”. Dit nummer is al uitgebracht en op Spotify te beluisteren.