Afsluiting Steenwijkerstraatweg in Meppel door werkzaamheden elektriciteitsnet

Meppel – Begin april start Enexis met werkzaamheden in Meppel om het elektriciteitsnet uit te breiden. Aannemer Siers uit Boekelo voert deze werkzaamheden namens Enexis uit en zal nieuwe stroomkabels in de grond leggen onder de Steenwijkerstraatweg en het Noordeinde. Vanwege de toekomstige vraag naar energie vanuit de uitbreidende nieuwbouwwijk Nieuwveense Landen is een uitbreiding van het energienet noodzakelijk.
Op 8 april starten de werkzaamheden op het Noordeinde. Van 29 april tot en met 7 juni zal de Steenwijkerstraatweg afgesloten zijn voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de Steenwijkerstraatweg.
Het afsluiten van de weg zal overlast geven op alle toegangswegen van Meppel.

Wegafsluitingen in drie delen
De werkzaamheden zullen zeker hun impact hebben op al het verkeer in Meppel. ‘We begrijpen dat de overlast heel vervelend is. Toch zijn de werkzaamheden noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de elektriciteitslevering ook in de toekomst veilig en betrouwbaar is,’ laat wethouder Klaas de Vries weten. De wegafsluiting begint bij het Noordeinde, deze weg is vanaf 8 april vanaf de Ceintuurbaan twee weken afgesloten voor auto’s. Tussen 29 april t/m 17 mei zal het eerste deel van de Steenwijkerstraatweg worden afgesloten, tussen de Galgenkampsbrug en de Zomerdijk. Via de andere kant is de Zomerdijk dan nog wel te bereiken. Vanaf 17 mei wordt het tweede deel van de Steenwijkerstraatweg afgesloten, vanaf de Zomerdijk tot de Watertoren. De gemeente raadt aan om zo mogelijk een andere route te kiezen.

Maatregelen voor beperken van overlast
Gemeente Meppel heeft diverse maatregelen genomen om de overlast te beperken. Op de A32 zullen diverse omleidingsroutes al worden aangegeven en er zullen op diverse plaatsen tekstwagen geplaatst worden om de automobilist te wijzen op de afsluiting en omleidingen. Ook aan het sluipverkeer via de Watertorenbuurt is gedacht. Om sluipverkeer tegen te gaan zullen de Cornelis Houtmanstraat en de Galgenkampsweg worden afgesloten aan de kant van het centrum. Alle maatregelen en de afsluitingen zijn besproken met hulpdiensten, omliggende bedrijven en direct omwonenden.

Inloopbijeenkomst inwoners en weggebruikers op 4 april
Omdat de werkzaamheden overlast zal veroorzaken voor inwoners en weggebruikers organiseert Gemeente Meppel, samen met Enexis en Siers, op 4 april een inloopbijeenkomst. Tussen 19.30 – 21.00 uur zijn belangstellenden welkom in Studio 2, Steenwijkerstraatweg 10 in Meppel. Direct aanwonenden zijn vooraf aan de bijeenkomst uitgenodigd.
Heeft u nog vragen over de werkzaamheden of de wegafsluitingen? Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.meppel.nl/steenwijkerstraatweg of op www.enexis.nl/actueel.

Foto: Gemeente Meppel