Afgelopen vrijdag opende restaurant Groen eten & drinken haar deuren in Meppel !

Meppel –  Duurzaam eten zonder in te boeten op smaak, beleving of sfeer. Dat is bij restaurant Groen eten & drinken net zo vanzelfsprekend als de gedrevenheid van eigenaren Jordy en Maaike Landkroon. De naam Groen komt overigens niet uit de lucht vallen. Het verwijst naar de Groenmarkt, waar het restaurant de gasten vanaf vandaag welkom heet, maar past ook perfect bij de duurzame manier van eten bereiden. Hoogwaardig koken met respect voor mens, dier en milieu. Bij restaurant Groen eten & drinken betekent dit dat er vrijwel geen eten verspild wordt en alles uit de kast wordt getrokken om de ingrediënten te verwerken in de meest uiteenlopende lekkernijen. Alles van topniveau. Dat duurzaam koken wel degelijk mogelijk is, wordt hier in Meppel bewezen.

 

Ontdek en verken

Eenmaal binnen bij restaurant Groen eten & drinken kan worden gekozen voor een plekje op het royale terras, binnen aan een tafel óf gezellig aan de handgemaakte bar. Gezelligheid kent geen tijd. Wie aanschuift voor een lunch en eigenlijk wil blijven voor het diner, kan al borrelend en genietend beide maaltijden hier nuttigen en zo vele uurtjes doorbrengen in dit nieuwe restaurant.

 

Genieten mag, ook op zondag

Tijdens een gezellig samenzijn met vrienden en familie zullen de gasten op zondag kliekjesdag zoveel mogelijk met eigen ogen zien hoe hier door de creatieve koks wordt gekookt. Door de slimme keuze voor een gedeeltelijk open keuken kan op die dag niet alleen heerlijk worden gegeten, maar ook inspiratie worden opgedaan voor een zelf te bereiden maaltijd thuis. Hoewel het woord ‘kliekjes’ staat voor restjes of restanten doen de amuses en de proeverij niet onder voor de heerlijke gerechten die op de andere dagen worden geserveerd.

 

Totaalbeleving

De termen gastvrij en toegankelijk zijn op dit ondernemersechtpaar en hun team absoluut van toepassing. De uitdaging om van dit restaurant een duurzaam geheel te maken, valt op een mooie manier samen met de toenemende aandacht voor duurzaamheid binnen de samenleving. Onbezorgd eten en drinken, bijpraten en genieten zorgt voor een totaalbeleving. Wat een aanwinst voor Meppel.

Tekst: SCHRIJFTET voor Nudrenthe.nl