A28 twee weekenden afgesloten Drenthe

Assen – Rijkswaterstaat voert in het tweede en derde weekend van juni grootschalig onderhoud uit aan de snelweg A28 tussen aansluiting Assen-Noord (34) en aansluiting Assen-West (33).Als gevolg van de werkzaamheden is de rijbaan van de snelweg A28 in de richting van Hoogeveen afgesloten voor het wegverkeer. Weggebruikers dienen rekening te houden met een langere reistijd.

Afsluitingsperiodes werkzaamheden A28
De werkzaamheden vinden plaats in de weekenden van vrijdag 12 juni tot en met maandag 15 juni en van vrijdag 19 juni tot en met maandag 22 juni 2020. Tijdens deze weekenden zijn van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur de volgende afsluitingen voorzien:

tussen de aansluitingen Assen-Noord (34) en Assen-West (33) in de richting van Hoogeveen
de toerit Assen-Noord (34) in de richting van Hoogeveende afrit Assen-West (33) vanuit Groningen
Omleidingsroutes A28Verkeer vanuit Groningen in de richting van Meppel wordt omgeleid via de snelweg A7 en de snelweg A32. Verkeer vanuit Groningen richting Hoogeveen wordt omgeleid via de autoweg N34 en de autoweg N33. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Onderhoudswerkzaamheden
De auto- en snelwegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Tijdens het grootschalige onderhoud op de A28 bij Assen worden onder andere het asfalt vervangen en voegen van de brug Asserwijk aangepakt. Op deze manier kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Bron: Rijkswaterstaat

Foto: Pixaby