6 dagen geen treinen tussen Meppel en Zwolle.

Meppel/Zwolle – Al het treinverkeer vanuit het noorden stopt vanaf woensdag in Meppel. Vanwege werkzaamheden aan het spoor is station Zwolle van woensdag 28 april tot en met maandag 3 mei onbereikbaar. Vanaf station Meppel worden bussen ingezet, meldt de NS. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd.

ProRail is in die periode bezig met onderhoudswerkzaamheden en vernieuwingen aan het spoor en de stations. Zo wordt het spoor tussen Zwolle en Herfte verdubbeld en wordt er gewerkt aan de dive-under (vrije ongelijkvloerse spoorkruising) bij Herfte, die in juli in gebruik genomen zal worden.

Bussen.

NS zet bussen in op de trajecten Zwolle – ‘t Harde, Zwolle – Kampen Zuid (op woensdag 28 april rijden de bussen tussen Zwolle en Dronten), Zwolle – Meppel en Zwolle – Olst. Blauwnet zet bussen in op de trajecten Zwolle – Raalte, Zwolle – Kampen en Zwolle – Dalfsen.

“We begrijpen dat het vervelend is voor de reizigers dat er nu bussen ingezet worden”, vertelt Léonie Bosselaar van de spoorwegen. “Maar het noorden krijgt er meer en snellere treinen van en naar de randstad voor terug.”

Dit is voorlopig niet de laatste keer dat het verkeer gestremd wordt. Er staat nog een andere operatie aan het spoor op het programma. “Dat is van 5 tot en met 23 juli”, vertelt Bosselaar. “Ook dan worden er bussen ingezet rondom Zwolle. Daarna zijn de werkzaamheden afgerond. We raden iedereen aan om de komende tijd de reisplanner te gebruiken. Daar staat alle informatie in. Ook is het handig om van tevoren je reis aan te melden. Zo voorkomen we grote drukte in de trein.”

 

Foto: Arjan Tien (archief) – Nudrenthe.nl