1e week praktijktest Corona Melder in Drenthe

Drenthe – De 1e week van de Corona Melder praktijktest in Drenthe is voorbij. Veel inwoners en bezoekers van Drenthe hebben geluisterd naar de vraag of ze mee willen werken aan de praktijktest. Dit is ook te merken aan het aantal bezoekers bij de Drentse bibliotheken, waar met name ouderen en mensen die hulp nodig hadden met het installeren van de app naartoe kwamen.
Wie de Corona Melder heeft geïnstalleerd, helpt om te testen hoe de app werkt, in aanvulling op het normale bron- en contactonderzoek van de GGD. Meer informatie vindt u op www.coronamelder.nl

Bij GGD Drenthe zijn veel positieve reacties binnengekomen over het mee werken aan de praktijktest. Onder andere van plaatselijke politici en bedrijven die Drenten vragen de app te downloaden. Tot en met maandag 24 augustus is Corona Melder in de testgebieden meer dan een miljoen keer gedownload (1.000.848). Vorige week werden 13 personen in Drenthe positief getest op het corona-virus. Bij de Drentse bibliotheken kunt u terecht met uw vragen en of ondersteuning.

Foto: Shutterstock & RTVMeppel.nl

Wij hebben toestemming om deze foto te gebruiken van RTV Meppel